12 Mayıs 2021

Minticity Mannheim ‘da Öğrencilere Almanca Öğretecek!

Minticity Mannheim DTI (Alman-Türk İş ve Eğitim Derneği) ve Justus-von-Liebig-Schule (JvLS) ile ortak bir projeye imza attı. Artık Mannheim’da JvLS öğrencileri Almanca’yı Minticity ile öğrenecek!

Covid-19 pandemi süreci sırasında bütün dünya tarafından online eğitimin önemi bir kez daha açığa çıktı. Bu gibi kriz anlarında eğitim kurumları ve öğrencilerin Minticity gibi başarılı online eğitim platformları sayesinde eğitimlerine devam edebilmeleri büyük bir şans. DTI başkanı Mustafa Baklan, SUNTAT şirketler grubu yönetici ortağı ve okul müdiresi Marianne Sienkrecht ile çarşamba günü diğer paydaşların da nezaretinde bir iş birliği sözleşmesine imza attılar. Şimdi Mannheim’da, Almanya’ya yeni göç etmiş öğrenciler Almanca’ yı DTI desteği ile ve Minticity ile öğrenecek.

Hem ulusal hem de Avrupa basınında yer alan bu ortaklık, eğitim adına büyük adımlar atmış olan DAS Akademie için büyük bir başarı aynı zamanda. Türkiye’den Almanya’ya göç etmiş öğrencilerin uyum sağlama süreçleri açısından dil öğrenimi büyük önem taşıyor. JvLS müdiresi Sienkrecht, DTI ile yapılan iş birliğinin faydalı ve bugüne kadar yapılan projeleri geliştirdiğini, aynı zamanda Alman diline olan hakimiyetin, ülkeye ve topluma uyum sağlamanın anahtarı olduğunu dile getiriyor. Bununla birlikte demokrasi bilincinin ve bunun sonucunda oluşan huzur, hoşgörü ve birlikte yaşama duygusunun gençler için önem teşkil ettiğini vurguluyor.

DAS Akademie kurucuları Nilgün Akdoğan ve Nezih Sorguç Minticity’nin gelişimi ve Avrupa’ya açılmasında büyük rol oynuyor. Mannheim DTI ile yapılan bu işbirliğinin hem Türkiye hem de DAS Akademie adına büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Nilgün Akdoğan ve Nezih Sorguç, gelişmeleri büyük bir gurur ve mutlulukla karşıladıklarını; Minticity’nin online Almanca platformu olarak global bir değere sahip olduğunu ve hedeflerinin gerçekleşmiş olmasından son derece memnun olduklarını ifade ediyor.

Minticity Mannheim DTI Ortaklığıyla Avrupa’da

Bu proje Prof. Dr. Franz Egle (DTI) ve StD Peter Kapp (JvLS) ile birlikte, Türkçe konuşan Almanca öğretmenleri Buket Arfundalı (DTI) ve Zeynep Tan (JvLS) ile birlikte gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Egle açıklamasında bu işbirliğini şöyle ifade ediyor: “Öğrenciler, Türkiye’de yaklaşık 300.000 öğrenciye Almanca öğrenme konusunda hizmet vermiş başarılı bir dil öğrenme platformu olan “Minticity” ve Justus-von-Liebig okulu öğretmenleri eşliğinde daha hızlı ve daha eğlenceli bir biçimde Almanca öğreneceklerdir.” Minticity Mannheim ‘da göçmen öğrencilere oyunlaştırma yöntemi ile Almanca’yı öğreterek, onların da bu sayede Alman eğitim sistemi, iş ve kent hayatlarına uyum sağlamaları konusunda büyük bir fırsat sunuyor.

Minticity ve DAS Akademie’yi başarılarından dolayı tebrik ediyor, yeni eğitim öğretim yılında Minticity ile Almanca öğrenecek öğrencilere başarılar diliyoruz!

Mannheimer Morgen haberini okumak için tıklayınız.

Hürriyet Gazetesi haberini okumak için tıklayınız.

Post Aktüel Haberi için tıklayınız.

Bir yanıt yazın