22 Mayıs 2021

Minticity Okullar Tarafından Neden Tercih Ediliyor?

İnteraktif Online Almanca Öğrenme Platformu Minticity bugün yüzlerce okul ve yüz binlerce öğrenci tarafından kullanılıyor. Peki, Türkiye ve tüm dünyada öğrencilerin Almanca eğitimine destek veren platform ve sevimli maskotu Minti kimdir? Neden Minticity okullar tarafından tercih ediliyor?

Özellikle Covid-19 Pandemi sürecinde uzaktan eğitimin ne kadar önem kazandığının tüm dünya farkına vardı. Bu gibi durumlarda, hem öğrencileri eğitime devam etmeleri için motive eden, hem de kaliteli eğitim almalarını sağlayan eğitim araçlarının rolü çok büyük. Minticity de çağın teknolojilerine uygun, öğrenmeyi eğlenceli hâle getiren bir platform olduğu için, bu süreçte Almanca eğitimi veren yüzlerce okul tarafından tercih edilmiştir.

Minticity’yi Almanca öğrenme platformları arasında farklı kılan en büyük özelliği, farklı yaş gruplarına hitap edebilmesidir. Farklı yaş grupları için farklı öğrenme süreçleri ve pedagojik yöntemler kullanılarak, öğrencilerin Almanca öğrenme motivasyonlarının en üst düzeyde tutulması amaçlanmıştır.

Bugün itibariyle, Minticity’nin 3 farklı yaş grubuna hitap eden 3 farklı versiyonu bulunmaktadır:

  • Kids (3-9 yaş)
  • Junior (9-12 yaş)
  • Teenage (13-17 yaş)

Ayrıca, Minticity Kids versiyonu da kendi içerisinde 2 farklı alt gruba ayrılmaktadır:

  • Kids Mini (3-5 yaş) (Okul öncesi eğitim)
  • Kids Maxi (6-8 yaş)

Örneğin, Minticity Kids versiyonda, eğitim içerikleri çocukların öğrenebileceği, boyama, şarkılar, çocuklara yönelik görsel içerikler gibi materyaller ile desteklenmiş iken, Junior ve Teenage versiyonlar için eğitim materyalleri, kendi yaş gruplarına göre hazırlanmıştır. Minticity’de uygulanan bu yöntem ile öğrencilerin Almanca öğrenim süreçleri çok daha başarılı sonuçlanmaktadır.

Ayrıca özellikle belirtmek gerekir ki, Minticity yalnızca uzaktan eğitim için değil, aynı zamanda yüz yüze Almanca eğitimi için de oldukça başarılıdır. Minticity içerisine entegre edilmiş İnteraktif Almanca Ders Kitabı ile sınıf ortamında da öğretmenlerin kullanabileceği geniş bir müfredata sahiptir. Üstelik tüm müfredat Avrupa Birliği Dil Kriterleri çerçevesinde hazırlanmıştır.

Öğretmenlere yapılan sınıf atamaları ile öğrencilere ödevler, alıştırmalar ve hatta sınav uygulamaları yapmak mümkündür. Öğrenciler için sınırsız tekrar yapma imkanı da sunan platform, sürekli güncellenen ve gelişen bir içeriğe de sahip olmasıyla da “Neden Minticity okullar tarafından tercih ediliyor?” sorusunun cevabını bizlere veriyor!

Ayrıca Platformu kullanan öğretmenler arasında aktif bir paylaşım ağı mevcut olup, öğretmenlerin aktif olarak eğitim içeriği hazırladığını ve bu eğitim içeriğinin de paylaşıma açık olduğunu belirtmek gerekir.

Tüm bu avantajların yanı sıra okul yönetimleri de bütün sisteme hakim olmaktadır. Öğrencilerin gelişim ve etkinlik düzeylerini yakından takip edebilmektedir. Örnek vermek gerekirse, öğrencilerin Online Almanca Öğrenme Platformu’nda verilen ödevleri, yaptığı çalışmaları ve pratikleri kolaylıkla kontrol edilebilmektedir. Kişiye özel bir platform olduğu için her öğrencinin gelişim ve çalışmaları özel olarak incelenebilir. Bu bağlamda, Minticity okullar için öğrencilerin Almanca eğitimini desteklemek adına kullanabilecekleri en eğlenceli ve en yenilikçi platformdur diyebiliriz.

Online İnteraktif Almanca Öğrenme Platformu okul yönetimleri tarafından toplu olarak satın alınabilmektedir. Satın alım ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İnteraktif Online Almanca Öğrenme Platformu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve diğer yazılarımızı da okumak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz!

Minticity internet sitesiniz ziyaret etmek isterseniz de burayı!

Bir yanıt yazın