12 Mayıs 2021

Minticity Kids: Almanca Eğitiminde Bir Dönüm Noktası

DAS Akademie tarafından 2007 yılında temelleri atılan Minticity.com : Online Almanca Öğrenme Platformu daha önce Junior ve Teenage versiyonlarına sahipti. 10 yılı aşkın bir süredir yüz binlerce öğrenciye Almanca öğreten Minticity’de daha küçük yaş grubundaki çocuklara özel ayrı bir platform talepleri alan DAS Akademie, Türkiye ve dünya için bir ilki başararak Minticiy Kids projesine imzasını attı. Son üç yıldır çalışmaları devam eden Minticity Kids projesi 2020-2021 eğitim öğretim yılında okullar için kullanıma hazır hale geldi.

29 Ağustos 2020 tarihinde lansmanı yapılan yeni platformlarının çok büyük ilgi topladığını aktaran DAS Akademie yetkilileri, Almanca camiasına böyle bir yenilik getirebildikleri için çok heyecanlı! 22 yıllık eğitim tecrübesini aktarabilmek için yeni platformların yaratılıyor olması DAS Akademie için de oldukça önemli.

Minticity Kids, daha önceki Junior ve Teenage platformlarına göre daha pedagojik bir eğitim metodu izliyor. Gerek görsel ve işitsel materyaller, gerekse de eğitim aşamasının planlanması daha önceki versiyonlardan tamamen farklı. Çocuklara Almanca eğitimi verebilmek için çok daha yetkin pedagojik yaklaşımlar benimsenmesi gerektiğinin farkında olan uzman ekip, çalışmalarını tamamen yeni bir düzlemde gerçekleştirdi.

Teenage ve Junior versiyonlarından farklı ve çocuklara hitap eden görsel ve işitsel materyalleri ile dikkati çeken Minticity Kids, tamamen yenilikçi ve çocuklara yönelik eğitim metodları içeriyor. Örneğin içerisindeki “Boyama Kitabı” özelliğiyle tam altı çeşit boyama şekli sunuyor. Çocuklar hem eğlendiğini hissediyor hem de Almanca öğreniyor.

Bu yaşların dil öğreniminde büyük öneme sahip olduğunun farkında olan ekip, dil eğitimi çalışmalarını bilişsel psikolojik metotlarla birleştirerek eğitime yeni bir soluk getiriyor. Eğitim ve iş dünyasına yeni yeni girmeye başlayan “oyunlaştırma” kavramını 2007 yılından beri başarıyla uygulayan DAS Akademie, Minticity Kids ile de oyunu bir sonraki seviyeye taşıyor. Özellikle Kids içerisindeki oyunların bir yarışmadan çok, birlikte yapılan ve öğrenciler arasındaki bağları kuvvetlendiren oyunlar olması amaçlanmış. Ayrıca bu yaş grubunun, Kids içerisinde kullanabileceği güvenli bir sosyal medya platformu da bulunuyor. Böylelikle dış etkenlerden koruyarak sosyal medya ile tanışmaları ve kendi dünyalarını paylaşmaları sağlanıyor.

Öğretmen ve öğrencinin birlikte çalışıp ödev ve alıştırmaları yapmalarını kolaylaştıran ve içeriğindeki animasyonlar, şarkılar, oyunlar ve birçok diğer özelliği ile dikkatleri üzerinde toplayan Minticity Kids ile de DAS Akademie’nin geniş kitlelere ulaşacağına inanıyoruz!

Bir yanıt yazın